Het begin van ons avontuur, een eigen zeiljacht!

Het begon allemaal in de winter van 2012. We kwamen erachter dat we dezelfde droom en passie hadden. Een eigen zeiljacht, en met dat zeiljacht de wereld zien. Zeilen waar de wind ons heen brengt en vooral mooie en nieuwe culturen zien! En dan komt de vraag wat voor zeiljacht? Hoelang moet ze zijn? Wat voor materiaal willen we? Wat voor type? Na vele uurtjes rondgestruind op het internet kwamen we begin juni 2013 op internet een advertentie tegen. Een bij Anstey Yachts gebouwd degelijk zeiljacht ontworpen door C&C Yachts. We hadden beide nooit van dit type zeiljacht gehoord, en begonnen via Google naar reviews te zoeken. Al gauw kwamen we erachter dat het een sterk en degelijk maar vooral voor haar leeftijd nog een snel zeiljacht is. De vraag van Jeanine kwam al gauw, toch maar eens een kijkje nemen bij de C&C. We zwichtte allebei voor het scheepje en maakten een afspraak bij de eigenaar. De eerste keer dat we haar zagen waren we op slag verliefd! Wat een mooi en degelijk schip. Ze zag er alleen niet uit!

update iphone 6 177

Alles was groen, zelfs haar romp was helemaal groen. We en vooral ik schrokken ons rot! Wat zonde dachten wij. Ondanks dat keken we erdoorheen. We waren verliefd! De klussen die eraan vast zaten waren vooral optisch. Mathijs is handig genoeg om er weer wat moois van te maken. Na nog 2 bezichtigen en checks van de motor, de romp, de zeilen en alle belangrijke basis dingen besloten we een bod te doen, en zowaar werd deze geaccepteerd. Ineens waren we de eigenaar van dit prachtige verlaten zeiljacht. Haar naam was Tendertrap. Na lang zoeken zijn we erachter gekomen dat ze is vernoemd naar de film en soundtrack van Frank Sinatra (Love is) the Tendertrap. Wij begrepen het wel, wij werden ook spontaan verliefd op haar. De week erna haalden we haar op vanuit Weesp, de motor liep goed en we zeilden zelfs een stuk vanuit Muiden naar Huizen. Wat een feest, de eerste keer zeilend op ons eigen zeiljacht!

update iphone 6 349  juli 15 017

In de afgelopen twee jaar hebben we haar flink aangepakt. De motor is vervangen voor een nieuwe en sterker model een Yanmar 2GM20. De zeilen zijn gewassen en zien er weer als nieuw uit. Ook hebben we de huik vervangen, die was ooit wit/ creme en toen we haar kochten zo groen als gras. Al het lopend want is vervangen en wat nog goed was gewassen zodat het er weer keurig uitzag. Binnen in de boot zag ze er nog als nieuw uit, maar we hebben toch wel de kussens volledig vervangen en opnieuw laten stofferen. Wel zo fris! Alle navigatie apparatuur is vervangen, waaronder een nieuwe marifoon, nieuwe GPS, nieuwe kaartplotter, AIS en een nieuwe radio. De elektriciteit is opnieuw aangelegd, waaronder ook een victron lader en walstroom. Ook hebben we de navigatie verlichting vervangen en een deklicht gemonteerd zodat als we in het donker ergens aankomen we ook licht op het dek hebben. En alle afsluiters zijn vervangen.

Afgelopen winter is een druk seizoen geweest, onze Tendertrap ging volledig in de refit. Wat een spanning! Afgelopen zomer zijn er heel wat uurtjes aan vooraf gegaan met vragen gaan we haar zelf schilderen, of laten we haar schilderen? Welke kleur wordt ze dan? Door wie laten we haar schilderen? Na al die vragen kwamen er ook antwoorden, en uiteindelijk concrete plannen. Zelf schilderen was geen optie, Mathijs is ontzettend handig en kan alles in principe zelf, maar schilderen nee dat ging niet gebeuren. Reijn’s boten kwam in beeld en na met elkaar in gesprek te zijn geweest was de conclusie dat we de Tendertrap uit handen gaven aan Reijn’s boten. De kleur waren we inmiddels ook uit, het werd geen standaard wit of donkerblauw maar de kleur stars and stripes. Er zijn al genoeg witte en donkerblauwe zeiljachten dachten wij. Na het schuurwerk zelf gedaan te hebben ging ze de loods in. Spannend! Hoe komt ze eruit, in ieder geval niet meer in haar oude witte kleur. Na drie weken heel hard werken voor de jongens van Reijn’s boten mocht het resultaat er zijn. Ze is prachtig geworden. Inmiddels heeft ze alweer ruim twee maanden water onder haar kiel en hebben we de eerste mijlen er al weer op zitten. We zijn zo ontzettend tevreden met het resultaat, ook in verschillende havens waar we de afgelopen weekenden gelegen hebben krijgen we erg veel complimenten. Dan staan we als trotse pauwen op het dek! Hieronder staan de foto’s van het begin tot het eindresultaat van het schilderwerk.

april 2015 087  april 2015 038  april 2015 113

april 2015 122  april mei 007  april mei 017

april mei 023  april mei 025  april mei 035

Advertenties

15 reacties op ‘Het begin van ons avontuur, een eigen zeiljacht!

 1. Wat een werk mensen ,maar het resultaat mag er zijn !!! De kleur vind ik magnifiek, houd ik in mijn achterhoofd ….
  Ik kende het schip niet , maar een fijne klassieker . Zij heeft wel iets weg van een Nicholson.
  In ieder geval, heel veel mijlen en met veel plezier !!

  Groetjes
  Marc

  Like

 2. Mooi verhaal, als je ooit in de buurt (Rotterdam/Haringvliet/Zeeland) bent drink ik graag een borrel (op mijn kosten) op dit verhaal

  Liked by 1 persoon

  1. Dank je wel Harm. Aankomende zomer zeilen we naar Zeeland om hopelijk als het weer het toelaat buitenom richting Frankrijk te gaan! Dan laat ik het je weten als we in Zeeland liggen.

   Groetjes
   Mathijs en Jeanine

   Like

 3. Leuk geschreven! En wat een werk he. De binnenkant van jullie ziet er goed uit, daar ben ik wel een beetje jaloers op 😉
  Gauw een keer lunchen op het water!

  Xxx
  Marit

  Liked by 1 persoon

  1. Dank je wel Marit! Ja zeker een keer afspreken op het water lijkt ons erg gezellig.

   Groetjes
   Mathijs en Jeanine

   Like

 4. Wow.I know of a 25 Ft motor /sailboat. Wanna buy. Made no offer yet. Friends tell me I’m too old and inexperienced. My question: how the hell would the boat know?

  Like

 5. Mooi jullie opknapproject! Jullie boot is in Europa bekender als Trapper 500. Met dat in het achterhoofd is de naam wel heel goed gekozen! Veel zeilplezier!

  Liked by 1 persoon

  1. Dank Willem. Klopt de Trapper 500 lijkt sprekend op de C&C 28. We zeilen met veel plezier met onze Tendertrap!

   Like

 6. Kom bij toeval op jullie blog. Misschien voor jullie leuk om te weten dat mijn vrouw en ik ook een paar jaar eigenaar waren van de Tendertrap. Ligplaats was een buitenhaven in Lemmer. In 1997 door ons aangekocht bij Makelaardij ” Prins van Oranje” in Heeg en ca 2001 verkocht i.v.m. onze verhuizing toen. Veel solotochten mee gemaakt op het IJsselmeer en wadden. Weet niet of jullie het fietsenrek voor aan de hekstoel nog hebben? Dat heb ik toen speciaal laten maken voor onze ATB’s.Destijds ook een HA fok laten maken weet ik nog.
  Groet, Marten

  Liked by 1 persoon

  1. Beste Marten,

   Bedankt voor uw bericht. Wat ontzettend leuk te horen wie de vorige eigenaar was. Wij hebben haar in 2013 gekocht in Weesp. Ze lag daar erg verlaten bij. Heeft u misschien nog foto’s van de Tendertrap uit die tijd? Als u wilt zouden we die graag ontvangen en eventueel als u dat heeft nog wat info over het schip. We horen graag van u.

   Groet,
   Jeanine en Mathijs

   Like

  2. Inderdaad erg leuk te lezen dat de (één van de ?) vorige eigenaars zich heeft gemeld. Is ons maar één keer gelukt door het schip van de eigenaar te kopen.

   M vr gr Harm

   Like

Reacties zijn gesloten.