Bevoorraden! Een helse klus of juist hartstikke leuk?

Bevoorraden, elke zomer komt het weer terug. Die ontzettend lange boodschappenlijst!

Wij kiezen er altijd voor om in het begin van de zomer de gehele boot te bevoorraden met verschillende soorten dranken, basis producten om mee te koken, lekkere snacks, kruiden en wat zoetigheden.

Dan begint het ‘de helse klus’. We parkeren de auto op het natuurlijk veelste drukke en volle parkeerterrein, helemaal achteraan! Tassen in de aan slag en op weg naar de ingang van de supermarkt, een muntje voor in het boodschappenkarretje. Tja dat muntje die is natuurlijk spoorloos zodra je hem nodig hebt, ik kijk gauw in mijn portemonnee en ik heb geluk er zit nog een muntje van 0,50 euro cent in. Top! Daar gaan we op jacht naar voedsel en drinken. Na het boodschappenkarretje volledig volgeladen te hebben komen we bij de kassa met 104 flesjes water, 40 flesjes frisdrank, verschillende soorten zakken chips, nootjes, pindakaas, pitabroodjes, tortilla wraps, olijven, gedroogde tomaten, 65 blikken bruine, rode en zwarte bonen, kruiden, 20 blikjes Radler, een paar goede flessen rosé, energie drankjes (voor als we in de nacht zeilen, en wakker moeten blijven), chocolade, dropjes, ontbijtkoek, en natuurlijk genoeg toiletpapier. Het meisje achter de kassa vraagt waarom we zo ontzettend veel drinken en blikken bonen kopen. Ik denk na, en wacht even met antwoorden. We bevoorraden onze zeilboot. Oh, zegt het meisje achter de kassa. Verbaasd blijkbaar. Na betaald te hebben lopen we terug met het veelste volle boodschappenkarretje naar de auto. Het past allemaal maar net in mijn niet al te grote auto, een Volkswagen Up! Toch niet echt geschikt als boodschappenauto, want de boodschappen passen er echt maar net in.

Aangekomen bij de jachthaven gaan alle boodschappen uit de auto in het karretje van de jachthaven. Ook dat karretje zit echt tot aan de rand toe vol, en er steekt een hoop boven uit. De banden van het karretje houden het maar net. Tijdens het lopen naar onze Tendertap bedenk ik me ineens hoe vaak ik alle booschappen eigenlijk al in mijn handen gehad heb. Uit de schappen in de winkel, in het boodschappenkarretje, op de kassa, weer in het boodschappenkarretje, in de auto en dan weer in het karretje van de jachthaven om vervolgens alles over te laden in de kuip van de boot en dan alles keurig op te ruimen onder de banken en in de kasten. Best een ‘helse klus’! 


Zittend op de bank binnen in de Tendertrap, na voor alle boodschappen keurig een plekje gevonden te hebben voelt het toch best goed! De Tendertrap is klaar voor de zomer, we hebben genoeg eten en drinken aan boord voor een heel seizoen! Dus was het een ‘helse klus’ of juist hartstikke leuk? Ik geef toe het is altijd een grote klus, maar als de klus eenmaal geklaard is zijn we voorlopig klaar met de zware boodschappen en dat is echt hartstikke fijn!

Advertenties

4 reacties op ‘Bevoorraden! Een helse klus of juist hartstikke leuk?

  1. Hoi Dirma,
   Ja heerlijk, lekker alles aan boord. Dank je wel, we gaan genieten!! Jullie ook, en succes met de vorderingen van de Dingo.

   Groetjes Jeanine

   Like

Reacties zijn gesloten.