Het einde van een heerlijke vakantie.

Het einde van onze vakantie in zicht.
Na een mooie vakantie in het Deltagebied, varen we via de staande mast route weer terug naar eigen wateren. Buitenom was op dat moment geen optie, we zouden wind tegen hebben. En als we dan ook stroom tegen hebben word het hard werken voor onze 8pk. De laatste paar dagen van onze vakantie waren er eindelijk weer temperaturen boven de 23 graden voorspeld. Eindelijk mooi weer! We zeilden vanuit Amsterdam naar Volendam om een heerlijk visje te eten en bleven een nachtje daar. Het was zoals altijd weer feest op de dijk en we genoten volop, vooral van het mensen kijken op de dijk. Het blijft me toch altijd verbazen dat het er altijd druk is met toeristen vanuit alle landen in de wereld.

 

In de nacht door Amsterdam

Volendam in zicht

 

 

Volendam

De volgende dag zeilde we richting het Bloqc van Kuffeler om daar het anker uit te gooien. We hadden afgesproken met de bemanning van zeiljacht Rebelsje. De hele middag hebben we heerlijk gezwommen, en genoten van het warme weer. Rond 19.00 was het dan zo ver, we zagen een knal oranje zeilboot aankomen. Wat een stoer race monster! Het was de Rebelsje en haar bemanning Marit en Jelle. Na veel met elkaar gesproken te hebben via Facebook over onze gezamenlijke passie ontmoeten we elkaar. We maakten er een gezellige avond van met een BBQ en lekkere drankjes. Praten tot laat in de nacht over zeilen, wonen op een boot, wereldomzeilingen en onze boten. Heerlijk, die avondjes zijn vaak het waardevolst. Zo voor anker onder een heldere sterrenhemel en de maan boven ons.

 

Heerlijk zo wakker worden

 

Rebelsje en de Tendertrap naast elkaar voor anker

Onze vakantie zit er weer op, we hebben genoten. Ontzettend leuke mensen overal leren kennen, ons zeilgebied weer uitgebreid en heerlijk gezeild.

 

Prachtig uitzicht

 

Advertenties

4 reacties op ‘Het einde van een heerlijke vakantie.’

  1. Ja inderdaad we komen elkaar vast nog eens tegen! Of we komen een keer richting Friesland. Groetjes van de bemanning van sy Tendertrap

   Like

 1. Ooo ik zie dat ik nog helemaal niet gereageerd heb :o. Wat was het een leuke en gezellige avond. Lekker BBQ’en op de boot, vooral de spare-ribs waren goed te doen, en uren kletsen! Gauw weer eens afspreken! xxx
  van Rebelsje en haar bemanning 😛

  Like

  1. Hi Marit!

   Wat was het gezellig he?! Snel weer een keer overdoen. En dan hopen op net zulk mooi weer als die avond.

   Groetjes van Tendertrap en haar bemanning!

   Like

Reacties zijn gesloten.