Solo!

Ik liep al een tijd met de gedachten rond graag een keer solo met onze Tendertrap te gaan zeilen. Iets hield me constant tegen, kan ik wel alleen de box in en uit, kan ik de zeilen wel alleen handelen, wat nou als de motor niet start? Allemaal risico’s, maar wat voor risico’s? Tegenwoordig is het een groter risico op te staan je huis te verlaten en de bus of een vliegtuig te pakken. Op het water is het een stuk veiliger. Maar toch die ‘risico’s’ het hield me tegen niet te gaan. Tot twee weken geleden ik uit nood de boot alleen moest zeilen, er was een technisch mankement wat Mathijs tijdens onze zeiltocht echt moest oplossen. Ik was zijn handjes dus kwijt, en moest alles alleen doen. Tot mijn verbazing ging dat zo goed dat ik het zelfs leuk vond. Nu moest het solo zeilen er toch een keer van komen.


Vandaag was de dag, alleen uitvaren voor een mooie solo zeiltocht met prachtig mooi weer en een mooie wind van zo’n 10 tot 15 knopen. Voordat ik vertrok heb ik alles goed voorbereid zodat ik nergens mee verrast kon worden. Ze zeggen altijd ‘goed voorbereid is het halve werk’. De stuurautomaat  genaamd ‘Pietje’ deed het werk tijdens het hijsen van de zeilen, toen alles omhoog stond kon de motor uit. Rust, wat een heerlijkheid. Nu begrijp ik de verhalen van mensen die met regelmaat alleen zeilen. Echte vrijheid! En wat een mooi gevoel de Tendertrap helemaal in mijn eentje te kunnen handelen.

Pietje, de stuurautomaat!

Na een goed geslaagde eerste solo zeiltocht weer veilig afgemeerd in onze thuishaven. Wat was dat genieten zeg! Dit was zeker niet eenmalig, er zullen nog vele dagen komen dat Mathijs aan het werk is en ik op mijn vrije dag op avontuur ga met de Tendertrap.

Advertenties

2 reacties op ‘Solo!

Reacties zijn gesloten.