Boatlife for 3 weeks ahead…

Het is weer bijna zover, vakantie! Bij ons betekent dat letterlijk ‘de trossen los’, drie weken lang leven aan boord van onze Tendertrap. We kijken hier zo naar uit, veel zeilen, nieuwe bestemmingen, nieuwe mensen leren kennen en vooral genieten van het leven aan boord. Op de tv wordt je momenteel doodgegooid met last minute reizen richting de Turkse, Spaanse en Griekse kust. In het verleden ben ik al veel op reis geweest met het vliegtuig. Elk werelddeel heb ik gezien vanuit een hotel, vaak all inclusive. Ik ben mijn ouders erg dankbaar voor al deze mooie reizen en om op jonge leeftijd al veel van de wereld gezien te hebben. Maar nu we onze zeilboot hebben lijkt het ons niks om met een koffer op stap te gaan in een bomvol vliegtuig om dan uiteindelijk aan te komen in een all inclusive resort en je daar helemaal vol te proppen aan een buffet en hutje mutje op het strand liggen. Wij hebben ons eigen prive eilandje, onze zeilboot. We kunnen overal waar we willen voor anker en heerlijk genieten in alle rust. Nee, een reis richting zo’n druk hotel lijkt ons niks.

 

in-het-vliegtuig-1024x680
Een vol vliegtuig…
Processed with MOLDIV
Ons eigen privé  eilandje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij gaan liever zeilen. De vrijheid van het zeilen geeft je zoveel keuzes, je kan letterlijk alle kanten op. Dit jaar hebben we besloten dat we naar de Waddeneilanden gaan. Twee jaar geleden hebben we daar ook zo’n fijne tijd gehad, en ontzettend mooi gezeild. Ons plan is zodra we vakantie hebben direct aan boord te gaan, en zo snel mogelijk richting de eilanden te zeilen, zodat we optimaal kunnen genieten van de ‘korte’ vakantie die we hebben. Het klinkt raar drie weken een ‘korte’ vakantie noemen, maar als je een droom hebt eigenlijk aan boord te gaan wonen, en weg te zeilen uit Nederland voor een ontzettend mooi en spannend avontuur dan is drie weken erg kort. In drie weken kom je nou eenmaal niet in een mooi tropisch land met pittoreske baaitjes waar je de visjes onder de boot ziet zwemmen. Maar goed, terug naar ons plan de Waddeneilanden.  Als eerste willen we Vlieland aandoen, een dag of twee in de haven liggen en het eiland verkennen en daarna als het weer het toelaat ‘onder het dorp’ voor anker liggen. Daarna zeilen we door richting Terschelling, daar huren we een fiets en gaan daar graag naar het strand. Het strand is zo ontzettend mooi en het zand spierwit. Dan dromen we stiekum even alsof we in de Carib liggen met onze Tendertrap. We nemen ons surfboard mee en dan gaan we heerlijk stuntelen in de branding van de Noordzee. Mathijs kan al een beetje golfsurfen en ik heb vroeger in Brazilië in een klein surfdorpje ‘Pipa’ leren surfen. In het begin was het vallen en opstaan, helemaal bont en blauw, pijnlijke ogen door al het zout maar na twee uur stond ik. Glijdend over de golven van de branding. Wat was dat gaaf!

 

IMG_2652
Strand van Terschelling 2014

 

Na Terschelling willen we naar Ameland, we zijn daar nog nooit geweest. Spannend dus, een nieuw avontuur. We moeten dan buitenom via de Noordzee, fingers crossed voor goed weer want bij slecht weer kan het er vervelend aan toegaan in de zeegaten van de eilanden. En na Ameland staat alles nog open. Het is immers vakantie, dus willen we niet al teveel plannen maken. Dat is zeilen, genieten van de vrijheid om te gaan en staan waar we willen. Het wordt een mooie zomer met nieuwe avonturen.

Stay tuned!

Advertenties