Blessures, winterklussen en voorjaartrips.

Het was zondag 25 september, een mooie zonnige warme nazomerdag. We zouden een rondje om Pampus zeilen met mijn moeder en haar vriendin die over was vanuit Nieuw-Zeeland. Als verassing hadden we voor haar VIP kaarten gekregen om op Pampus een rondje te mogen lopen en te lunchen. Helaas na een heerlijke zeiltocht aangekomen op Pampus stap ik na het aanmeren weer aan boord van de Tendertrap en ga verschrikkelijk door mijn enkel, ik keek om me heen en hoopte dat niemand het had gezien. Zo stom om te struikelen op je eigen zeilboot dacht ik nog. Nog geen minuut later keek ik omlaag naar mijn enkel die inmiddels helemaal opgezwollen was, er zat een bal op ter grootte van een sinaasappel. Ik probeerde naar de kuip te lopen maar ik kon er niet meer op staan. Strompelend op één been kwam ik in de kuip terecht, mijn moeder, haar vriendin en Mathijs schrokken zich rot. Op Pampus lag een rib van de politie en Mathijs stapte erop af om te vragen of zij iets konden betekenen voor mijn enkel. Er kwam een agente mee met Mathijs en bekeek mijn enkel grondig, ook zij schrok zich rot. Ze maakte direct een melding naar haar collega om mij mee te nemen met de rib en af te voeren met een ambulance. Eenmaal in de politie rib voeren we met grote snelheid richting Almere haven naar de ambulance die inmiddels al klaar stond op de kade. Wat een heisa voor een geblesseerde enkel dacht ik nog. In de ambulance vroeg de ambulance broeder mij wat er gebeurd was en ik vertelde dat ik aan boord stapte en heel dom door mijn enkel heen was gegaan. De ambulance rit ging een stuk rustiger dan het gestamp in de snel varende politie rib. Dat deed echt flink pijn, over de golven heen met een snelheid van 40 knopen. In het ziekenhuis aangekomen werd ik vrijwel direct geholpen en er werden foto’s gemaakt. Gelukkig mijn enkel was niet gebroken, maar mijn enkelbanden waren net niet helemaal afgescheurd. Zo zie je maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Dit grapje kostte me 4 weken in het gips en ik kon pas na 12 weken weer op mijn enkel staan en rustig lopen. In december begon ik met fysiotherapie en met het herstel. Ik denk voortaan wel 3 keer na ‘hoe’ ik aan boord stap.

 

Terwijl ik thuis met mijn been omhoog op de bank zat heeft Mathijs niet stil gezeten. We hadden nog een aantal dingen op de kluslijst staan. Zo heeft Mathijs van onze dinette een rondzit gemaakt waardoor er meer zitruimte is gecreëerd maar ook meer bergruimte onder de zitting. De grote tafel hebben we verwijderd en is vervangen door een Lagun tafel die we ook buiten kunnen gebruiken. Onder de grote hangkast voor kleding en de zeilpakken was er een loze ruimte en heeft Mathijs vier ladekasten gemaakt, voor nog meer extra bergruimte. Verder heeft Mathijs het oude gas kooktoestel en de gasinstallatie verwijderd en vervangen door een Origo 3000. In het voorjaar nadat mijn enkel volledig hersteld was kon ik ook weer wat betekenen voor onze kluslijst, de vloer die stond al tijden op de lijst om deze opnieuw in de lak te zetten. Ik heb dit gedaan met double coat UV van De IJssel coatings. Hij ziet er weer als nieuw uit en we zijn dik tevreden over de resultaten van onze kleine verbouwing in de Tendertrap.

 

 

 

Het is inmiddels eind april en we hebben er alweer drie hele mooie zeilweekenden op zitten. Midden maart was onze eerste tocht, we zeilden met een dikke windkracht 5 en een strak blauwe lucht naar Durgerdam. Het was wel flink koud, maar met goede onderkleding en onze fijne Musto pakken was dit geen probleem. Afgelopen weekend zeilden we naar Marina de Eemhof, het was prachtig weer en we genoten volop tijdens een avondwandeling van de wel heel bijzondere zonsondergang. Heerlijk het seizoen is weer begonnen, elk weekend zeilen beter kunnen wij onze weekenden niet voorstellen. Ook de blog wordt weer actief met spannende en mooie avonturen om te delen met onze volgers.

Voor volgende week staat er iets heel gaafs op de planning dus hou onze Facebook pagina en de website goed in de gaten!

 

 

 

 

Advertenties